ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Η προνομιούχα τοποθεσία, η εύκολη πρόσβαση και ο πρωτότυπος σχεδιασμός της "Ελίανθος Γη" προσφέρουν ποικίλες δυνατότητες για περαιτέρω τουριστική εκμετάλλευση της συνολικής έκτασης.

ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η “Ελίανθος Γη”, σύμφωνα με τον ‘Χάρτη Βασικών Κατευθύνσεων Χωρικής Οργάνωσης του Τουρισμού’ της Διεύθυνσης Χωροταξίας του Υπουργείου (Υ.Π.Ε.K.A), βρίσκεται εντός της εμβέλειας του κέντρου της Καλαμάτας που διαθέτει διεθνές αεροδρόμιο και λιμάνι και ανήκει στις Αναπτυσσόμενες Τουριστικά περιοχές.
Εντός του 2016 θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες επέκτασης του υπάρχοντος λιμένα του Γυθείου. Η αναβαθμισμένη προβλήτα θα μπορεί να εξυπηρετεί πορθμεία μέχρι 150 μέτρα μήκος και να φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια μέχρι 200 μέτρα μήκος.
Με την ολοκλήρωση του έργου, ο λιμένας του Γυθείου θα λειτουργεί ως κεντρική πύλη και σημαντικός πόλος έλξης για την ενίσχυση του τουρισμού στην Πελοπόννησο και ειδικότερα στην περιοχή της Λακωνίας.
Η ύπαρξη και άλλων διαθέσιμων γειτονικών εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης μελλοντικών επενδυτικών σχεδίων.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Σύμφωνα με το ισχύων νομοθετικό πλαίσιο (όπως Ν. 4179/2013, Ν. 4276/2014), ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα εξελίσσεται σε έναν από τους ισχυρότερους επενδυτικούς μαγνήτες που διαθέτει αυτήν την περίοδο η Ελληνική οικονομία με μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, με τη δυνατότητα κρατικών επιδοτήσεων και υψηλές προοπτικές απόδοσης κεφαλαίων.
Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους, καθορίζονται ευνοϊκές τουριστικές ρυθμίσεις για την ανάπτυξη σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων που περιλαμβάνουν ξενοδοχειακά καταλύματα σε συνδυασμό με:

Συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, κέντρα θαλασσοθεραπείας, τουριστικοί λιμένες, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα, Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού, υδροθεραπευτήρια, καθώς και οι εξής εγκαταστάσεις ειδικών μορφών τουρισμού: μονάδες ιαματικής θεραπείας, κέντρα ιαματικού τουρισμού -θερμαλισμού, κέντρα αναζωογόνησης, κέντρα ευεξίας και αισθητικής και κέντρα καταδυτικού τουρισμού

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ “Ελίανθος Γη”

Στην “Ελίανθος Γη”, υπάρχουν δυνατότητες εκμετάλλευσης της συνολικής έκτασης των 85.000Μ2, σε συναδυασμό με τις υπάρχουσες 11 πέτρινες κατοικίες, οι οποίες μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και εκμετάλλευσης αμιγούς κατοικίας ή τουριστικής εκμετάλλευσης με χώρους και δραστηριότητες αναψυχής.
ΑΜΙΓΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Οι 11 κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί (σε έκταση 16.000Μ2) και οι 23 κατοικίες που έχουν μελετηθεί (σε έκταση 20.000Μ2), σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πρόσθετων κατοικίων που επιτρέπεται να κατασκευασθούν στην υπόλοιπη έκταση (των 49.000Μ2), φτάνουν δυνητικά σε ένα σύνολο 80-90 κατοικιών σε συνολική έκταση 85.000Μ2.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΑΨΥΧΗ
Οι 11 κατοικίες που έχουν κατασκευαστεί, εμβαδού από 120 έως 240Μ2, έχουν ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση, παρουσιάζουν αυτοτέλεια γηπέδου και μπορούν να λειτουργήσουν ως ανεξάρτητες πολυτελείς κατοικίες προς πώληση ή ενοικίαση ή ως ένα σύμπλεγμα κατοικιών που μπορούν να ενταχθούν σε ένα μελλοντικό σχεδιασμό με κοινόχρηστους χώρους αναψυχής.

Η υπόλοιπη ελεύθερη έκταση των 69.000Μ2, που περιλαμβάνει τις 23 κατοικίες που έχουν ήδη μελετηθεί (20.000Μ2) μπορεί να προσαρμοστεί κατασκευαστικά στις ανάγκες του επενδυτή με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός ιδανικού τουριστικού πόλου έλξης. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης τουριστικών καταλυμάτων στην “Ελίανθος Γη”, μπορούν να κατασκευαστούν ενδεικτικά: